top of page

MEISTÄ

001.jpg

Synnyin vuonna 1992 perheeseen, johon kuului ihmisten lisäksi myös kaksi labradorinnoutajaa, Sandra ja Milla. Ne lopetettiin kun olin 3-vuotias ja sen jälkeen perheeseemme tuli pitkäkarvainen mäyräkoira Pinja, joka eli ilonamme 11 vuotta. Olen lapsesta asti rakastanut eläimiä ja erityisesti koirat ovat aina olleet lähellä sydäntäni. Lapsena ahmin kaiken mahdollisen löytämäni tiedon koirista ja opettelin koiran koulutuksen alkeita opettamalla temppuja mäyräkoirallemme.

Muutettuani omaan kotiin, adoptoin kaksi terrieriä Espanjasta. Niki ja Kovu olivat olleet kaltoin kohdeltuja metsästyskoiria, joiden sopeutuminen uuteen kotiin ei ollut aivan yksinkertaista. Kuitenkin sinnikkyydellä ja rakkaudella niistä tuli upeimmat koirat mitä olisin voinut toivoa. Nikin kanssa harrastimme agilityä, mätsäreitä, etsijäkoiratoimintaa ja viehejuoksua. Epävirallinen viehejuoks harrastus jätti palon hankkia joskus oikea vinttikoira. Niki ja Kovu nukkuivat valitettavasti sairauksien takia pois keväällä 2015 ja meille saapui silloin ensimmäinen vinttikoira, ratalinjainen whippet Ukko.​

Pian Ukon kaveriksi muutti myös silloin jo 1-vuotias puolanvinttikoira Aatu, joka muutti elämäni. Rakastuin rotuun ja todella nopeasti minusta tuli Suomen Puolanvinttikoirat ry:n hallituksen jäsen ja aloin haaveilla tämän upean rodun kasvattamisesta. Pian laumaan liittyi myös osaomistusnarttu Bora, joka valloitti minut upealla luonteellaan ja halusin ehdottomasti tehdä sille ensimmäisen pentueeni. Kasvattajanimi minulle myönnettiin 16.2.2017.

DSC06519.jpg

Koirieni kanssa kannatan positiivisia koulutusmetodeja ja ettei koiria koskaan kouluteta väkivallalla. Koirat ovat minulle rakastettuja perheenjäseniä, joista haluan pitää niin hyvää huolta kuin vain on mahdollista. Harrastan koirieni kanssa monipuolisesti esimerkiksi maastojuoksua, ratajuoksua, näyttelyitä ja etsijäkoiratoimintaa. Koirat ovat lähes aina mukanani minne ikinä menenkin ja käymme niiden kanssa paljon erilaisissa tapahtumissa. Asumme maaseudulla ja koirani juoksevat paljon vapaana.

Kasvatuksessani haluan panostaa erityisesti koirien terveyteen ja luonteeseen, siksi haluan teettää kaikille koirilleni aina täydet terveystutkimukset ja haluan kasvattaa vain hyvähermoisia ja tasapainoisia koiria, jotka ovat helppoja niin arjessa kuin harrastuksissakin. Terveyden ja luonteen jälkeen arvoasteikossani tulee vietikkyys. Minusta metsästämään luodun vinttikoirarodun kuuluu olla vielä nykyäänkin vietikäs, eikä niitä saisi jalostaa pelkästään ulkonäön perusteella vietin kustannuksella. Harrastan koirieni kanssa maasto- ja ratajuoksua ja haluan kasvattaa koiria, jotka ovat näihin kykeneviä. Viimeisenä tulee ulkonäkö, tavoitteenani on kasvattaa koiria, jotka olisivat kaikin puolin rotumääritelmän mukaisia, mutta minulle ulkonäkö tulee vasta muiden ominaisuuksien jälkeen kun mietin jalostusvalintojani. Tavoitteenani on, että tulevaisuudessa voisin kasvattaa koiria, jotka olisivat terveitä, hyväluonteisia ja kaikin puolin vastaisivat puolanvinttikoiran rotumääritelmää.

bottom of page